Naon prosés réaksi spésifik nalika amonium perchlorate dipaké salaku bahan bakar pikeun pesawat ruang angkasa?

Antar jemput ruang angkasa nganggo aluminium logam sareng amonium perchlorate, NH4ClO4, salaku bahan bakar padet pikeun rokét anu tiasa dianggo deui. Persamaan anu dipasang tina réaksi nyaéta: 3 Al (s) + 3 NH4ClO4 (s) barb2rightAl2O3 (s) + AlCl3 (s) + 3 NO (g) + 6 H2O (g) Campuran réaksi ngandung 5,75 g Al sareng 7,32 g tina NH4ClO4. a) Naon massa téoritis aluminium klorida dibentuk? b) Upami 1.87 g AlCl3 kabentuk, kumaha hasil réaksina? (15.34)

a) Jisim tioritis aluminium klorida anu dibentuk nyaéta: 2,77 gram

b) Hasil réaksina nyaéta: 67.51%

Data:

5,75 g Al

7,32 g NH₄ClO₄
Réaksi kimia:

3 Al (s) + 3 NH₄ClO₄ (s) = Al₂O₃ (s) + AlCl₃ (s) + 3 NO (g) + 6 H₂O (g)

Katerangan:

1. Milarian réaktan anu ngawatesan:

5,75 g Al * (1 mol Al / 27 g) = 0,21 mol Al / 3 = 0,07
7,32 g NH₄ClO₄ * (1 mol NH₄ClO₄ / 117,45 g NH₄ClO₄) = 0,06 mol NH₄ClO₄ / 3 = 0,02
Réagen anu ngawatesan nyaéta NH₄ClO₄

2. Tina réaktan anu ngawatesan, mendakan massa aluminium klorida:

7,32 g NH₄ClO₄ * (1 mol NH₄ClO₄ / 117.45 g NH₄ClO₄) (1 mol AlCl₃ / 3 mol NH₄ClO₄) (133.35 g AlCl₃ / 1 mol AlCl₃) = 2,77 g AlCl₃

3. Milarian ngahasilkeun réaksi:

Ngahasilkeun = (Dihasilkeun aktual / Téoritis dihasilkeun) * 100

Ngahasilkeun = (1,87 g / 2,77 g) * 100

Amonium Perchlorate

38a0b92330


Waktos Post: Sep-04-2020