Naon kromit tambaga sareng kumaha cara ngadamelna

Kromit tambaga mangrupikeun sanyawa anorganik kalayan rumus Cu 2 Cr 2 O 5 anu dianggo pikeun ngatalisan réaksi dina sintésis organik.

Bahanna munggaran dijelaskeun dina 1908. Katalis dikembangkeun di Amérika Kalér ku Homer Burton Adkins sareng Wilbur Arthur Lazier dumasarkeun kana sawatara pananyaan kimiawan Jérman saatos Perang Dunya II anu aya hubunganana sareng prosés Fischer-Tropsch. Kusabab kitu kadang-kadang disebat salaku katalis Adkins atanapi katalis Lazier.

Sanyawa biasana nyoko kana struktur spinel. Nagara oksidasi tina logam konstituén Cu (II) sareng Cr (III). Sababaraha formulasi dilebetkeun pikeun zat éta, kalebet Cr 2 CuO 4 CuO BaCrO 4 (CAS # 99328-50-4) sareng Cr 2 Cu 2 O 5 (CAS # 12053-18-8). Sampel komérsial sering ngandung barium oksida sareng komponenana sanés.

Kromit tambaga diwangun ku dékomposisi termal tina salah sahiji tina tilu zat. Metodeu tradisional nyaéta ngaliwatan ignition chromate tambaga anu henteu teralisis:

CuCrO4 → CuCrO3 + O
Tambaga barium amonium kromat mangrupikeun bahan anu paling seueur dianggo pikeun produksi kromit tambaga. Campuran kromit tambaga anu dihasilkeun ku cara ieu ngan ukur tiasa dianggo dina prosedur anu ngandung bahan barium inert, sabab barium mangrupikeun produk tina dékomposisi tambaga barium amonium kromat sahingga aya dina campuran anu dihasilkeun. Oksida tambaga hasil tina produk dileungitkeun ku ékstraksi asam asétat anu diwangun ku nyeuseuh asam, dekantasi teras garingkeun panas tina sésa padet hasilna kromit tambaga terasing. Kromit tambaga dihasilkeun ku kakeunaan tembaga barium amonium kromat kana suhu 350-450 ° C, umumna ngalangkungan tungku muffle:

Ba2 Cu2 (NH4) 2 (CrO4) 5 → CrCuO3 + CuO + Ba 2 + 4H2 O + Cr + 4N2 + 6O2
Tambaga amonium kromat ogé dianggo pikeun produksi kromit tambaga. Hal ieu seueur dianggo salaku alternatip pikeun barium amonium kromat rute kanggo digunakeun dina réaktivitas kimia sareng barium. Ieu ogé tiasa dikumbah ku asam asétat sareng garing pikeun ngaluarkeun kokotor. Kromit tambaga dihasilkeun ku kakeunaan tembaga amonium kromat kana suhu 350-450 ° C:

Cu (NH4) 2 (CrO4) 2 → CrCuO3 + CrO + 4H2 O + N2
Katalis kromit tambaga aktif kalebet barium dina strukturna tiasa disiapkeun tina larutan anu ngandung barium nitrat, tambaga (II) nitrat sareng amonium chromate. Nalika sanyawa ieu dicampur tina endapan anu dihasilkeun bakal kabentuk. Produk padet ieu teras dikalsinasi dina 350-400 ° C kanggo nyayogikeun katalis:

Cu (NO 3) 2 + Ba (NO 3) 2 + (NH 4) 2 CrO 4 → CuCr 2 O 4 BaCr 2 O 4

Tambaga Chromite (QB)

38a0b9238

 


Waktos Post: Sep-08-2020