Naon Ammonium Perchlorate?

Perchlorates aya di lingkungan dina dua cara anu béda, boh dina kaayaan anu padet (dina henteuna cai) atanapi leyur dina cai. Tempat anu tingkat perchlorate tingkat pangluhurna nyaéta daérah Texas Kulon sareng Chili Kalér.

Perchlorates mangrupikeun gugus atom anu boga muatan négatip diwangun ku atom klorin (Cl) di tengah anu nempel kana opat atom oksigén.

Perchlorates henteu bau sareng teu warna. Aya lima jinis perchlorates, anu didamel dina jumlah anu seueur: kalium perchlorate, lithium perchlorate, ammonium perchlorate, sodium perchlorate, sareng magnesium perchlorate.

Dina suhu kamar perchlorates tetep stabil, tapi dina suhu luhur aranjeunna mimiti ngaréaksikeun ngahasilkeun seueur panas. Prosés ieu terus-terusan ngulang deui dugi ka aranjeunna tungtungna ngabeledug.

Kusabab réaksi ieu, amonium perchlorate digunakeun dina propelan rokét, sinyal lampu, kembang api, bahan peledak, sareng bubuk mesiu. Perchlorates ogé tiasa dianggo dina ngadamel lem, batré, kantong udara, mandi éléktrolit, salaku agen pembersih sareng pemutihan, pikeun ngahasilkeun oksigén, jst.

Upami anjeun cicing caket atanapi damel di pabrik manufaktur atanapi uji coba pikeun rokét, kembang api, atanapi bahan peledak anu sanés, gampang pikeun mendakan sumber tambihan amonium perchlorate leyur di lingkungan.

Éntri kana awak jalma nyaéta ngaliwatan napas. Nalika anjeun ngambekan hawa anu ngandung titik-titik perchlorate atanapi lebu, gampang pikeun aranjeunna ngalirkeun kana saluran getih ngalangkungan paru-paru. Amonium perchlorate disebarkeun ka sadaya awak ngalangkungan aliran getih anu ngalir ka ginjal pikeun engké dileungitkeun ngaliwatan cikiih.

Amonium Perchlorate

38a0b92330

Kira-kira 10 menit saatos kakeunaan, awak mimiti ngaleungitkeun seueur perchlorate ngalangkungan ginjal, tapi henteu sadayana, ku kelenjar tiroid mangrupikeun organ utama anu tiasa kapangaruhan.

Perchlorate sawaréh ngahambat panambungan yodium ku tiroid, jumlah hormon tiroid anu dikirangan dihasilkeun, ngarah kana hipotiroidisme.

Penting pisan pikeun nyegah panyebaran debu. Dina gejala mimiti beureuman kulit, panon beureum, penting pisan pikeun nyeuseuh ku seueur cai sakitar 15 menit sareng miceun sadaya papakean anu tiasa terkontaminasi, teras angkat ka puskesmas anu nyayogikeun bantosan médis.

Amonium perchlorate henteu kaduruk tapi ngagampangkeun pembakaran zat-zat sanésna, ngarah kahuruan atanapi ngabeledug. Upami aya seuneu, médium pareum anu pas kedah dianggo, jaga kendangna tiis sareng nyemprotkeun fasilitas ku cai.

Dina kasus tumpahan sareng kabocoran, daérah éta kedah langsung dievakuasi, ngajagi diri anjeun ku nganggo réspirator ku saring partikel anu diadaptasi kana konsentrasi zat dina hawa. Penting pisan pikeun nyegah produk tina pergaulan di lingkungan, janten upami diperyogikeun, tipung kedah dibasakeun, hindarkeun dispersi na. Éta TEU kedah diserep ku habuk atanapi nyerep kaduruk anu sanés.

Disarankeun nyimpen amonium perchlorate dilaksanakeun dina wadah aslina sareng dina kelompok alit, mastikeun yén teu aya panyebaran detonasi.

Ngaleungitkeun amonium perchlorate kedah pernah dilakukeun ngalangkungan solokan atanapi cai alami, éta bahaya pisan pikeun lingkungan. Sadaya wadah limbah sareng kosong anu dihasilkeun kedah diurus sareng dibuang saluyu sareng panerapan ayeuna.


Waktos Post: Sep-03-2020