Aplikasi pamungkas tina héksagonal boron nitride

Héstagonal boron nitride (h-bn) keramik mangrupikeun bahan komunikasi gelombang mikro anu penting dina bidang aerospace, tapi h-bn mangrupikeun senyawa beungkeut kovalén sareng koefisien difusi mandiri sareng suhu sesah anu sesah. Biasana disiapkeun ku cara pencét panas-pencét. Tanpa aditif anu pas, suhu panas sareng tekanan anu mencét pisan luhur, sareng prosés panyeren panas anu sesah pikeun nyiapkeun produk keramik kalayan bentuk anu rumit. Ayeuna, réaksi sinter réaksi sareng sintésis pembakaran gas-tekanan tinggi ogé dianggo, tapi sesah kéngingkeun produk anu disinter kalayan bentuk sareng ukuran anu nyugemakeun. Anggo médiokimia sareng bubuk héksagonal boron nitrida pikeun ngaktipkeun saatos teu tiasa tekanan tina keramik h-BN pikeun kéngingkeun kapadetan relatif 70%.

Kalayan suhu anu optimal sareng tekanan anu optimal dina 1850 ℃, boron héksagonal héksagonal bakal gampang nimbulkeun pertumbuhan sisikian anu henteu normal dina suhu anu luhur, anu bakal mangaruhan kinerja. Suhu teuing handap, cairanana henteu tiasa dihasilkeun sapinuhna, sareng kakuatan nyetirna henteu cekap nyukuran, anu cekap pikeun kapadetan saatos disensor. Fraksi massa sistem aditif sanyawa komposit langkung disayogikeun sakitar 15% dugi ka 20%. Komposisi Y2O3-Al2O3 nyaéta h-BN pikeun ningkatkeun kapadetan bantuan sinter sareng fungsi uyah aluminium yttrium tina réaksi sinter kanggo ngamajukeun bahan keramik komposit sinter, sareng nambihan jumlah tilas B 2 O 3 pikeun aditif binér ieu sistem tiasa nurunkeun suhu sintering.


Waktos Post: Sep-29-2020