Hareupna MUSK

Dina taun 1975, élmuwan BASF Werner Hoffman sareng Karl von Fraunberg ngumumkeun mendakan sanyawa aromatik kalayan bau haneut, bau musky sareng petunjuk buah sareng strawberry. Aranjeunna nyebat Cyclomusk, tapi éta henteu hasil sabab henteu tiasa bersaing sareng Galaxolide.

Kamekaran grup otot aliphatic sareng alicyclic (aka linier) diteruskeun kalayan dipanggihan Helvetolide (seungit buah buah buah hideung blackberry) dina taun 1990, sareng 10 taun sanggeusna sareng Romandolide, kasturi hipu, seger, berry sareng camphorous. Serenolide, Sylkolide sareng Appelide mangrupikeun musks linier sanés - saur generasi kaopat, sareng ieu ngagaduhan karakter anu, henteu sapertos panggunaan kasturi, ogé tiasa ngagaduhan peran anu hadé dina catetan luhur wangi.

Perjanjian "kasturi Bodas" mimiti dianggo ku Alberto Morillas dina Emporio Armani White pikeun Her (2001) pikeun ngaluarkeun gambar "katun garing sareng sepre". Kombinasi munggaran pikeun perjanjian kasturi Bodas nyaéta Linear Helvetolide sareng Macrocyclic Habanolide.

Upami anjeun mendakan kasturi Bodas dina pedaran parfum, contona dina Cologne Thierry Mugler (2002), Glow J. Lo (2002), anjeun tiasa ngarepkeun gabungan anu harmonis tina sababaraha senyawa kasturi makrosklik sareng alicyclic, ngantepkeun anjeun seger sareng murni rarasaan, caang, sababaraha hawa sareng kasucian. Sabun sareng detérjen sareng kaos bodas anu diseuseuh mangrupikeun asosiasi anu urang alami.

Ayeuna, panilitian ngeunaan wangi kasturi anyar dituluykeun di unggal lab parfum. Aya laporan ngeunaan mendakan kasturi énggal, kasturi dienon, di 2002, tapi panilitian ieu masih lumangsung, sareng generasi kalima teu acan diluncurkeun.

Nalika étiléna brassylate anu murah dianggo dina seungit, rasa kasturi tiasa sakedik sumebar, sedengkeun molekul kasturi anu kuat pisan nawiskeun langkung sinaran, sapertos Nirvanolide, Muscenone sareng kasté keton. Keton kasturi ogé meujeuhna. Inténsitas Nirvanolide sareng Muscenone henteu sapertos anu sipatna langkung mahal, tapi éta masihan pangaruh anu langkung cerah, langkung hadir, langkung sumarambah ti seungitna tibatan sanyawa kasturi anu tos disebatkeun.
Pondokna, kasturi sintétik idéal henteu acan aya. Sababaraha kasturi bau bau tapi goréng pikeun kaséhatan sahingga dilarang, anu sanésna stabil teuing sareng henteu biodegradasi (sanaos henteu acan dicirian karacunan) sareng sababaraha masih mahal pisan kanggo dihasilkeun. Kasturi sintétik mahal atanapi molekul amér, tibatan minyak esensial sareng kembang absolut tina kembang, mangrupikeun alesan utama pikeun harga parfum modéren, dugi ka kirang kembang dianggo tibatan kasturi.


Waktos Post: Sep-17-2020