Bédana antara héksagonal boron nitrida sareng grafit bodas

Struktur kristal héksagonal boron nitrida sareng grafit dicirikeun ku struktur layered anu mirip grafit. Sipat mékanis, boron nitrida mangrupikeun bahan lemes. Teu karasa Mohs na, kumaha ogé, mangaruhan kana karasa eusi B2O3 produk anu diteken sareng hubungan sabanding antara keduanya. Hexagonal boron nitride dina suhu kamar ngagaduhan koefisien gesekan anu handap, anu ngan ukur karakteristik struktur cross-sectional tina liang 0,03 dugi ka 0,07, tapi upami gesekan terus-terusan, anggoanana akibat tina permukaan anu lemes, anu ningkat nilaina janten 0,11 nepi ka 0,23 / gesekan bubuk BN Koefisien naék dugi antara 150 ℃. ] C tingkat 0.4, nilai ieu salawasna turun naek janten 500 ℃, teras turun janten 0,1 ℃ dina 600. Ieu kusabab lebur B 2 O 3 disababkeun ku kokotor. Nalika ngahontal 900 ℃, oksidasi anu kawilang kuat lumangsung gancang sareng nilai ieu Ditingkatkeun.

Kakuatan desain mékanis boron nitride langkung luhur tibatan grafit tapi jauh langkung handap tibatan alumina, tapi kusabab henteu ngagaduhan fenomena pelemasan beban sapertos grafit dina suhu luhur, éta tiasa ngasilkeun ciri na dina suhu luhur. Kusabab kristal BN dina struktur sistem dilapis, awak porselen BN padet dibentuk ku kristal bahan sapertos lambaran ngaliwatan téknologi mencét panas ngagaduhan tingkat susunan arah. Struktur organisasi mikro sapertos kieu ngajantenkeun sipat produk anu tangtu pikeun produk BN ngagaduhan ciri fungsional anisotropik Jelas. Sipat mékanis BN anu dipencet panas gaduh kakuatan anu langkung ageung sajajar sareng arah komprési tibatan kakuatan anu jejeg sareng arah komprési.

Hexagonal boron nitride, umum dikenal salaku grafit bodas, ngagaduhan ciri struktural anu sami sareng grafit. Kusabab permukaanna anu rata, henteu aya ikatan gantung, stabilitas kimia anu saé, sareng sipat diéléktrik anu saé, éta tiasa dianggo salaku substrat kinerja tinggi pikeun graphene sareng tiasa ogé dianggo sareng grafit. Alkénes ngawangun heterojunction sareng superstruktur. Éta ngagaduhan poténsial aplikasi penting dina panilitian dasar sareng éksplorasi parangkat sareng mangrupikeun tempat anu penting dina bidang panilitian bahan dua diménsi. Metodeu CVD mangrupikeun metodeu téknis utami pikeun persiapan ageung H-BN. Katalis anu biasa dianggo nyaéta tambaga, nikel sareng platinum.


Waktos Post: Sep-29-2020