Tambaga Chromite - Aplikasi Umum sareng Kagunaan

Kromit tambaga mangrupikeun sanyawa mineral anorganik anu penting pikeun seueur industri. Sering disebat tipung kromium, bubuk kromit atanapi tipung kromit. Komposisi kimia tina CuCr2O4. Sanyawa ieu pikaresep pikeun seueur aplikasi industri kusabab stabilitas panasna anu luhur, tahan kana shock termal, sareng tahan ka gas korosi sareng slags.

Bubuk Chromite henteu ngan ukur dianggo ngadamel bahan industri. Anjeun tiasa mendakan seueur produk tipung chromite di sakuliling bumi anjeun. Tuangeun stainless steel, botol anggur atanapi bir, hiasan keramik, bata, semén, sareng anu sanésna peryogi bubuk chromite di sawatara titik nalika prosés manufaktur. Éta tiasa ningkatkeun kualitas sababaraha barang, ngarobih tampilan batur, sareng ngajantenkeun produksi langkung aman pikeun anu kalibet.

Ieu sababaraha aplikasi anu paling umum. Anjeun bakal mendakan yén kaseueuran upami henteu sadayana panggunaan ieu nyumbang kana kahirupan anjeun dina hiji cara atanapi cara anu sanés, ngajantenkeun bahan ieu mineral penting di mana waé di dunya.

Kromit tambaga penting pisan pikeun produksi bahan réfrakter sapertos bata sareng semén. Kusabab éta dipaké dina lingkungan suhu luhur sapertos tungku sareng tungku, bahan ieu kedah tiasa tahan kakeunaan panas teras panas teuing. Bubuk kromit anu dianggo dina pembuatan bata réfraktif sareng semén nyayogikeun résistansi termal anu diperlukeun pikeun nyegah rengat.

Upami bahan réfraktori kedah rengat atanapi ageman sateuacanna dina prosés pemanasan sareng pendinginan teras-terasan, éta tiasa nyababkeun leungitna panas anu bakal ngahasilkeun biaya produksi ngalangkungan hateup anu pangsaéna. Kasus anu langkung parah tiasa nyababkeun leungitna inventarisasi kusabab kontrol suhu anu henteu cekap. Dina sababaraha kasus, bahan réfrakter anu rusak tiasa nyababkeun ngabebaskeun panas sareng tekanan dina jero tungku.

Rupa-rupa industri ngandelkeun stabilitas bahan ieu dina aplikasi réfraktif. Produksi, pamrosésan sareng pemurnian logam peryogi tungku metalurgi. Daur ulang waja sareng tambaga dilakukeun dina tungku busur listrik. Semén didamel dina tanur rotasi, sareng aya sababaraha jinis tanur anu tiasa dianggo pikeun ngadamel gelas. Masing-masing tungku sareng tungku ieu meryogikeun bahan réfraktori.

Tambaga Chromite (QB)

7e4b5ce29


Waktos Post: Sep-10-2020