BHT, SELAMAT NGAGUNAKEUN ANTIOKSIDAN

BHT, singkatan tina ButylHydroxyToluene, mangrupikeun bahan anu dianggo dina sababaraha bidang. Éta ngabantosan kualitas pangan ogé ningkatkeun pelestarian sampel mani tina béda sato sareng spésiés manusa. Dina hal ieu, sipat antivirus dieksploitasi, salian ti pangaruh antioksidan anu sacara klasik. Éta ogé tiasa dipanggihan dina piring anu disiapkeun ogé dina pelembab, lipstik, atanapi kondom. Tinjauan Bahan Kosmétik (CIR) nembé nyimpulkeun, sakali deui, yén éta aman dianggo. Di pusat kontropérsi, antioksidan ieu, anu parantos dikukuhan ku aplikasi, pantes ditingali.

Naon ari BHT?
BHT atanapi butylhydroxytoluene mangrupikeun molekul anu dihasilkeun sintétis anu teu tiasa dipendakan di alam. Hasilna tina réaksi antara p-cresol sareng isobutylene. Turunan fenolik ieu ngandung hidrogén labil anu tiasa ditransferkeun kana zat gajih anu teroksidasi. Ku ngirangan asam lemak teroksidasi, BHT sorangan dioksidasi; ion fenol anu dihasilkeun distabilkeun ngalangkungan fenomena résonansi anu aya dina cincin bénzéna. Antioksidan ieu ngagaduhan épisiénsi anu tiasa dibandingkeun sareng vitamin C.

BHT, bahan anu dipikaterang ti saprak abad ka-20
Dipaténkeun mimitina di 1947 pikeun aplikasi dina industri karét, BHT gancang ningali aplikasi na ngalobaan, saatos niténan pangaruh pengawet na kana lemak sato. Dumasar kana sababaraha panilitian anu dilakukeun dina sato, pabrik BHT teras dicandak tina FDA, dina 1954, klasifikasi aditif ieu dina kategori bahan "umumna dikenal salaku aman" (GRAS). A l Ayeuna, masih seueur dianggo, boh dina kosmétik sareng farmasi. Éta ogé kapendak dina komposisi segel gigi, pilem palastik ieu anu ngégél alur huntu murangkalih anu résiko karies tinggi.

Naha BHT bahan aman?
Ti saprak diwanohkeun, BHT parantos janten subyek sakitar 15.000 terbitan, anu nunjukkeun sabaraha éksténsina rupa-rupa aspékna parantos ditaliti. Numutkeun kana panilitian anu dilakukeun dina sato, éta disajikan salaku promotor karsinogenesis (hususna hépatik) atanapi, sabalikna, panghambat karsinogenesis anu diakibatkeun ku molekul-molekul tertentu. Dina beurit, suplemén diét kalayan BHT ngagaduhan peran pelindung hépato ngalawan épék anu ngabahayakeun anu disababkeun ku karbon tetrachloride atanapi ku aflatoxin A1. Panilitian anu dilakukeun di Walanda nganggo sampel 120.852 individu yuswa 55 dugi 69 taun henteu ngawangun hubungan antara konsumsi kadaharan anu ngandung jenis pengawet ieu sareng paningkatan résiko kanker lambung. Épék pelindung tina BHT anu digunakeun sacara lisan ngalawan fotokarsinogenesis parantos disarankeun sababaraha taun ka pengker, maka pengertian ieu murag kana pamohalan.

BHT, bahan alérgi?
Ngeunaan pangaruh alérgi tina BHT, duanana sacara lisan sareng ngalangkungan kulit, dicatet yén jumlah kasus anu dilaporkeun kirang dina pandangan seueur panggunaan aditif ieu, éta tiasa dipanggihan boh dina tuangeun sareng dina kosmétik, ubar-ubaran atanapi barang-barang sapopoe. . Kami mendakan sajumlah kasus klinis dina literatur, khususna dina taun 1970-1980.

Dina 1973, Nelayan sareng Cohen nyebarkeun kasus tujuh pasién anu kaserang panerapan asma atanapi rhinitis nunjukkeun teu sabar pikeun BHA (butylhydroxyanisol) sareng BHT, tanpa masihan langkung rinci. Dina 1976, Roed-Petersen sareng Hjorth ngalaporkeun kasus opat pasién anu katéjah dermatitis éksim sareng nampilkeun tés tambal positip pikeun BHA sareng BHT. Pangecualian diet tina bahan pengawet antioksidan ieu anu nyababkeun remisi ngan ukur dua pasién, éta disimpulkeun yén aranjeunna sanés hiji-hijina panyabab unik dina 100% kasus. Salami période 1972-1978, dina sampel 156 pasién sareng urticaria kumat, BHA sareng BHT nyababkeun réaksi positip dina tés tambal dina 9,6% kasus. Dina 1980, Osmundsen nyarioskeun carita tipis umur 19 taun anu henteu terang tanah atopik anu sangsara salami 8 bulan tina ruam dina panangan, pigeulang, panangan, ceuli sareng beuheung; mojang ngora condong nyalahkeun permata anu dipiboga ku anjeunna atanapi tulisan kantor anu aya hubunganana sareng anu anjeunna kontak sapopoé. Kanggo mastikeun hipotésis ieu, puluhan kaos, pilem, kantong plastik diuji. Seueur réaksi sapertos urticaria kalayan plastik anu ngandung BHT sareng / atanapi oleylamide parantos dititénan dina tés anu dilaksanakeun.


Waktos Post: Sep-25-2020